Как да добавим скандинавски стил у дома? Втора част.

„Колкото по-малко, толкова по-добре.“ е в основата на интериора на повечето скандинавски домове. Дългите зими, типични за северните страни са извоювали заслужена почит към светлината и топлината, които неминуемо придават усещане за уютна и спокойна обстановка.

Нека проследим и следващите стъпки, с помощта на които можем да поканим северния уют у дома.

 4. Опростете обстановката у дома. Разделете се с всички вещи, които не са ви нужни и просто ви е „жал“ да изхвърлите, за да създадете спокойна и отпускаща атмосфера в дома си. Опитайте вградени уреди и мебели с двойно предназначение, за да бъде всичко скрито, но добре организирано и достъпно.

5. Добавете нещо ярко. Самият изчистен дизайн създава търсения скандинавски стил. Така че смело избирайте наситени цветове за декоративните възглавнички, абажурите или килима. Ще останете приятно изненадани как няколко контрастиращи елемента карат стаята да оживее и инжектират пространството със специфичен характер.

6. Използвайте текстилни аксесоари за максимален ефект. Заложете на цветна черга под мебелите, няколко възглавници с щампи, трикотажни плетени завивки, метнати на дивана, завеси на прозорците и може би някои шарени подложки и салфетки на масата. Естествените материи като памук, вълна и лен са предпочитани пред синтетиката.

7. Декорирайте стените. Графичните принтове и типографията са често срещани в скандинавския интериор независимо дали се използват като акцент, или като допълнение. Изберете черно-бели картини, фотографии и постери в рамка, за да придадете стилно и небрежно очарование на семплия интериор.

8. Не забравяйте за скандинавската любов към природата. За да пресъздадете нейното усещане още по-добре, можете да използвате и ярки растения и цветя, които също предлагат необходимата цветна щедрост.

9. Обичайте своя дом. Всеки ден.