Как да добавим скандинавски стил у дома? Първа част.


Култ към светлината и топлината в обзавеждането е издигнат в северните страни. Той носи усещане за спокойна и тиха обстановка. Много дизайнери по света се вдъхновяват от Скандинавската стилистика, която съчетава практичен и изискан, интериор, базиран на минималистични форми, изчистени линии и ненатрапчива цветова палитра. Функционалността излиза на преден план, без да се забравя за естетично издържания дизайн.

Ние от Allegra сме любители на скандинавския стил и ще ви дадем няколко съвета, с които можете да поканите и вие северния уют у дома.

1. Развихрете въображението си докато четете следващите редове.Представяйте си какво и как можете да преобразите у дома.

2. Осигурете си повече слънчева светлина. Скандинавците включват в своя декор елементи, които отразяват дневната светлина. Обикновено основата на стените, пода и мебелите им е с бял цвят, което прави пространството визуално по-голямо и удвоява светлината. Поставянето на огледала е стратегическо, за да се разшири визуално помещението и да се отразява околната светлина. Осветителните тела също са важен източник на светлина. Те се използват често и се позиционират на много места. Дизайнът им е максимално опростен, за да не заемат пространство. Та, заложете на бели стени, бял под, високи тавани и прозорци при възможност, за да си осигурите скандинавско усещане за спокойствие, чистота и пространство.

3. Изберете мебели от естествени материали. Цялата идея на скандинавския дизайн е излъчването на семпла елегантност, която изглежда достъпна за всеки. Мебелите са с опростени форми, а дизайнът им е повлиян от движения в изкуството. Дървото е на почит в скандинавските страни и едва ли на север можете да видите дом без дървен под и мебели и дори видими греди на тавана. Обикновено се използва натурално дърво, без допълнителна обработка. Следва продължение...