Една от водещите тенденции в интериора за 2024г. е съчетаването на удобство, стил и функционалност.Тенденциите в съвременния интериорен дизайн се променят ежегодно. За следващата календарна година се очаква модните предпочитания на дизайнерите да са изключително разнообразни и креативни

Оказва се, че килимите през 2024 година отново ще бъдат на почит в дома. Но ето и новостите, свързани с тях!

Нови тенденции в цветовата гама

През 2024 година основният моден акцент ще бъде изместен върху килими в изразителни, огнени нюанси: наситено бордо, теракота, рубинено червено, слънчево оранжево и ръждиво оранжево. Килимите в такива тонове имат отлична способност да се съчетават перфектно с неутрални универсални нюанси . По този начин стават ярък акцент в стаята.

  • Червен рубин - защо да изберем този огнен цвят. Този цвят на килима ще е тотален хит на 2024 година. Драматичната комбинация от килими в тъмно бордо и стени в същия цвят създава невероятна атмосфера, изпълнена със специална жива енергия.
  • Оптимистично оранжевият нюанс е един от най-добрите варианти при избор на килим през новата година. Абстрактен или геометричен принт е доста подходящ за оранжев килим. Важно е той обаче хармонично да се интегрира в цялостния интериор.
  • Ръждиво оранжевият нюанс на всеки един килим идеално подчертава луксозните мебели и картини, като същевременно изпълва стаята със светлина и блясък на свещи.
  • Бордо е един от най-атрактивните и дълбоки тонове в интериора. Придава особено усещане за празничност, тържественост и лукс. Нито един интериор в ориенталски стил не би бил впечатляващ без ръчно изработен бордо килим с висока плътност на възлите. Бордо килимите идеално се напасват с топли нюанси като кремаво, светлосиво, бежово.

Разнообразие от материи при килимите през 2024

В същото време килимите през 2024 година ще се изработват от разнообразни материали. Те могат да варират от обикновени синтетични покрития до уникални дизайнерски естествени ръчно изработени изделия. Сред модерните тенденции за 2024 са ретро килими и ръчно тъкани в актуални цветове.

Геометрични линии и анималистични мотиви - акцент при килимите през 2024

Дизайнерите са на мнение, че не само цветът на килима е важен, но и неговите форми. През 2024 година геометричните принтовете  остават търсени и актуални. Те са  доста гъвкави, в същото време динамични и неутрални. При геометрични мотиви в дизайна на килими, хармоничният преход на цветовете е важен. Геометричните елементи от черно, бяло или подобни тонове се съчетават идеално интериорно.

Наред с геометрията, анимализмът е невероятно популярен в почти всички области на модерния дизайн за 2024 година. Важно е да запомните, че килимите в анималистичен стил ще подхождат на интериор в подобен стил. По правило анималистичните килими са скъпи и уникални дизайнерски изделия, често ръчно изработени от естествени материали. Такива килими дават усещане за еко стил и тенденция да се използва всичко естествено.Тоест, природните и анималистичните мотиви в цветовете ни доближават още повече до живата природа.

Искате в спалнята да ви е уютно и лежерно – килимът ще помогне!

Правилният килим спомага за създаването на уютна и по-мека атмосфера в помещението. Неутралните, но светли цветове са много естетически и отразяват светлината, дори и в по-мъгливите дни. Светлият цвят на този килим може безпроблемно да допълва и да се интегрира в различни стилове пространства, а гъстата текстура придава усещане за дълбочина.


Добавете красив акцент в коридора

Правилно подбраната настилка в антрето може да придаде уют с успокояваща текстура и да се съчетае красиво с контрастните цветове на пода. Изберете подходящ килим, който пасва чудесно и на ламиниран паркет, и на плочки, за да ви помогне да влизате у дома си, обрградени от комфорт и стил.

Килим за детската стая – практичен и игрив

Много хора, които чакат бебе, искат да обзаведат стаята му, още преди появата му на бял свят. Също така, част от хората не винаги държат, ако правят момчеша стая, всичко да е в синьо и съответно, ако е момичешка – да преобладава розата гама. Съветваме ви да проявите практичност и подберете по-неутрален килим.

Без значение каква стая ще обзавеждате или освежавате в магазин ALLEGRA carpets and more ,ще откриете разнообразие от килими с различни шарки и текстури – стъпвайте смело, развихрете въображението си и открийте дизайнера у вас с морето от  модели.