Тенденции 2023 - килим и букле в спалнята


Спалнята е стаята, която най-ясно очертава границите на личното ни пространство в дома. Тук господства комфортът във всичко - от цвета на стените до удобството на възглавниците. Понякога модните тенденции се сменят по-бързо от желанието да внесем промяна в интериора, но има и такива, които ни пленяват със своята оригиналност и продължават своето присъствие и в новия сезон.

Какво ново ще внесе в интериора на спалнята 2023 година и на какво да обърнем внимание, ако ни предстои да освежаваме нашето лично пространство?


Напоследък стана много модерно и важно да придаваме на дома си индивидуални, уникални черти. Всичко това се вижда във винтидж елементите, предметите с антикварна стойност, различни колекционерски детайли, които недвусмислено оставят личен отпечатък върху пространството. И ако се чудите защо е толкова важно това ще кажем - защото това повишава качеството на живот. А това се превърна в приоритет на много съвременни хора и всичко, което има отношение към персоналния комфорт е важно да намери място в интериора на дома ни.

Както вече споменахме спалнята е мястото където възстановяваме силите си след напрегнат ден. Качественото осветление, удобния матрака, естествените материи на спалното бельо, дори музиката и ароматите имат значение за нашия комфорт. Навлизащите тенденции не правят компромиси с това.

ВРЪЗКА С ПРИРОДАТА


Природния дизайн не е нов тренд. Той сякаш е присъствал винаги, но периодично вниманието се фокусира върху него. Връзката с природата продължава да се развива и през новата 2023 година навлиза в спалнята с натуралната гама и естествени материали.

Някои специфични оттенъци като охра, теракота и нюанси на зеленото ще са върха на модерната вълна на цветовете. Същото може да се каже и за природните мотиви било то отделни стилизирани фрагменти, флорални или анималистични елементи в декорацията и разбира се изобилие от естествени растения.

TOTAL WHITE

Още един тренд, който ще се задържи и в новия сезон, като при това сега е достатъчно популярен. Total White е монохромен тип интериор, изграден на нюансите на бялото - слонова кост, млечно бяло, перлено.

За да се придаде богатство на този тип дизайн не забравяйте и за разнообразието от текстури. Различните материи ще добавят повече дълбочина на интериора и ще го направят по-интересен и уютен.

КИЛИМИТЕ


Килмите са затвърждаваща се тенденция и през идващата година ще продължат да играят важна поддържаща роля в интериора на спалнята. Нещо повече - те излизат на преден план и стават все по-важни и се превръщат в основен акцент. Същото важи и за другите помещения като хола и дори офиса.

Изборът е голям - малки декоративни или ръчно тъкани, гладки, с дълъг косъм, в различни форми. Всеки ще намери онова, което ще пасне идеално какт остилово така и фенкционално в личното му пространство.